Σ. Καργάκος: Επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Δεν είμαστε άξιοι για ελευθερία. Τα δάκρυα του πατριώτη ιστορικού και οι αποκαλύψεις του
16 Ιανουαρίου 2018 - 09:24
Τελευταία τροποποίηση στις 16 Ιανουαρίου, 2018 - 10:53
Εθνικά
619 0 0
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος μας οδηγεί σε απαγορεύμενα μονοπάτια της πραγματικότητας, αυτά που ίσως δεν θέλουν να ακούσουν όσοι μας διοικούν όλα αυτά τα χρόνια είτε γιατί φοβούνται την αλήθεια είτε γιατί ο καθηγητής μπορεί και να λειτουργεί ως η φωνή της συνείδησής τους.
της Μαρίας Γιαχνάκη
Και όμως ο ιστορικός με άριστη γνώση της ιστορίας και των γεγονότων της πατρίδος μας τεκμηριώνει το γιατί επιζητούν τον τεμαχισμό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η αμοιβή της προδοσίας έχει αυξηθεί από την εποχή του Ιούδα και ότι οι Έλληνες την προδοσία την έχουμε στο αίμα μας.
Πως πολεμήσανε τον ηρωισμό μας; Πως γαλουχηθήκαμε να χλευάσζουμε τους εθνικούς μας ήρωες και να θεωρούμε ντροπή τη λέξη πατριωτισμό ; όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στην καλλιέργεια της συνείδησής μας που έπαψε να είναι ελληνική.
Συνέκρινε μάλιστα ακόμη και τον Στάλιν με τους Έλληνες ηγέτες που μας κυβερνούν λέγοντας ότι ακόμη και ο Στάλιν ζήτησε τη συνδρομή της εκκλησίας στον πατριωτικό αγώνα ενώ εμείς την πολεμούμε.
Στην ίδιο μέρος της συνέντευξης αποκαλύπτει μάλιστα τα δεινά που πέρασε ο Γκλιγκόροφ όταν τόλμησε να δηλώσει στις κάμερες ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμία δουλειά με την Μακεδονία.
Ιδιαίτερα επεξηγηματικός είναι όταν αναφέρεται στο τι θα συμβεί όταν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Θράκη ;
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ήπειρο;
Τι θα συμβεί με την Θεσσαλονίκη ;
Ακούστε το τρίτο μέρος της συνέντευξης του ιστορικού
Σαράντος Καργάκος: Δεν είμαστε άξιοι για ελευθερία
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
Επίσκοπος Κήρυκος Κοντογιάννης 2 λεπτά · Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Στην τελευταία ένθερμη προσευχή που ο έκανε ο όσιος προ τῆς τελευτῆς του μαρτυρεί ότι του έταξε ο Θεός πως θα ελεεί όποιον τον επικαλείται στην προσευχή του προς τον Θεό λέγοντας: Παντοδύναμε Κύριε δια πρεσβειών του Αγίου Ονουφρίου ελέησόν με. Ακολουθεί η προσευχή: «Ὕψιστε Θεὲ καὶ ἀόρατε, οὗ ἡ δύναμις ἀνεξιχνίαστος καὶ ἡ δόξα ἀκατανόητος καὶ ἀνέκφραστος, καὶ τὸ ἔλεος ἄπειρον καὶ ἀμέτρητον, ὑμνῶ, εὐλογῶ, προσκυνῶ καὶ δοξάζω Σε, Ὃν ἐπόθησα ἐκ νεότητός μου καὶ Σοὶ ἠκολούθησα. Ἐπάκουσόν μου, πρὸς Σὲ γὰρ ἐκέκραξα, ὅτι ἐπεῖδες τὴν ταπείνωσίν μου, ἔσωσας ἐκ τῶν ἀναγκῶν τὴν ψυχήν μου, οὐ συνέκλεισάς με εἰς χεῖρας ἐχθρῶν, ἀλλ’ ἔστησας ἐν εὐρυχώρῳ τοὺς πόδας μου. Δέομαί Σου, Κύριέ μου· τῇ Σῇ δεξιᾷ σκέπασόν με, ἵνα μὴ ταραχθῇ ἡ ψυχή μου ἀπὸ τοὺς δαίμονας, ὅταν ἐξέρχεται ἐκ τοῦ σώματος, ἀλλὰ παράλαβε αὐτὴν δι’ ἁγίων Ἀγγέλων Σου καὶ κατάτακον αὐτ
Comments
Post a Comment