ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΝ ΤΗσ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η πατρίδα σε θανάσινο κίνδυνο - Εγκαταλείπουμε οριστικά τη Β.Ήπειρο!

S.O.S. Η πατρίδα σε θανάσινο κίνδυνο...
Μετά την παράδοση της Μακεδονίας μας, οι αυτοαποκαλούμενοι «Τσάμηδες» πήραν αέρα από την ενδοτικότητα της Κυβέρνησης και ετοιμάζουν πορεία προς τα ελληνο-αλβανικά σύνορα απειλώντας πως θα φτάσουν μέχρι Ηγουμενίτσα σε μια ενέργεια που φαίνεται ότι «σπονσοράρεται» από πολλούς ώστε να ανοίξει νέο μέτωπο και να διεμβολιστεί η χώρα.

Κορυφαίες προσωπικότητες της Αλβανίας, ακραίοι από το Κόσσοβο αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, συμπαρατάσσονται με τους Τσάμηδες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας.
Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στις 23 Ιουνίου με την πορεία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε στα Τίρανα, όπου δύο πρώην πρόεδροι της Αλβανία, Μωισίου και Σινάνι, συμπαρατάχθηκαν με τα «δίκαια αιτήματα» των Τσάμηδων...

Και οι δύο άλλωστε έχουν παρελθόν με προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικά εντύπωση είναι η πλήρης ταύτιση με τους πιο σκληρούς των τσάμικων οργανώσεων, του Ιταλού κοινοβουλευτικού και πρώην προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη Riccardo Migliori ο οποίος αυτοχρίστηκε… πρέσβης των Τσάμηδων!

«Με τις δυνάμεις μου θα προσπαθήσω να φέρω σε κάθε έδρα του ΟΑΣΕ όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των Τσάμηδων» είπε σε μια ιστορική ανθελληνική δήλωση.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το μνημειακό συγκρότημα, για τα «θύματα της γενοκτονίας» από τους... «Έλληνες» όπως ισχυρίζονται, που έχουν ανεγείρει έξω από το χωριό Τζάρα, στα νότια των Αγίων Σαράντα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων εκεί και ενώ συνήθως πορεύονται συντεταγμένοι με σημαίες και συνθήματα προς το Μαυρομάτι, αυτή τη φορά ο τελικός προορισμός άλλαξε.

Οι διοργανωτές των Τσάμηδων δηλώνουν πως δεν θα αρκεστούν στην πορεία προς τον Συνοριακό σταθμό, στο Μαυρομάτι, αλλά θα περάσουν και θα κατευθυνθούν & προς την Ηγουμενίτσα...

Πήραν θάρρος φαίνεται απο την παράδοση των Πρεσπών!

Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες πορείες. Οι πορείες αυτές πάντα δείχνουν επαγγελματική οργάνωση. 

Όλα αυτά λίγο πριν ανοίξει ο τελικός κύκλος συζητήσεων για τα διμερή θέματα!

Το Βατερλό για την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης δεν σταματά όμως εδώ...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε aprioti την πάγια αλβανική απαίτηση μετά το 1914,  και έτσι δεν θα αναφέρουμε ξανά ΠΟΤΕ νόμιμα (κατά αυτούς) τον ιστορικό γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρειος Ἤπειρος»!!!
Δηλαδή, με λίγα λόγια οι νέες γενιές Ελλήνων μαθητών θα ξεχάσουν ότι υπήρξε ποτέ Β.’Ηπειρος ότι δεν σκοτώθηκαν ποτέ τόσα παλικάρια για την ανεξαρτησία της, την οποία δεν ήθελαν η Αυστρία και η Ιταλία, και πολλά άλλα.

Αυτό επειδή το απαίτησε η κυβέρνηση Ράμα που έχει γεμίσει με χασισοφυτείες την χώρα τους και η οποία διεκδικεί εδάφη της υποτιθέμενης Τσαμουριάς τα οποία φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα και την Καστοριά.

Επίσης κάτι ανάλογο και εξωφρενικό διδάσκονται ολόκληρες γενιές Αλβανών μαθητών, οι οποίοι θεωρούν εκτός όλων των άλλων και Έλληνες  Αρβανίτες ως Αλβανούς, ενώ διεκδικούν και εθνικούς μας ήρωες όπως τον Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη , Μπότσαρη κά.  

Προκαλεί, βεβαίως, αίσθηση το γεγονός ότι Ελλάδα-Αλβανία θα καταλήξουν σε συμφωνία με βάση τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών– αρχές Ιουλίου, ενώ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ κατά την διάρκεια της οποίας θα κριθεί η ενταξιακή πορεία της γείτονος έχει προσδιορισθεί γιά τίς 28 Ιουνίου.

Υποθέτουμε, όμως, ότι αυτό θά διευκρινισθεί για ποιό λόγο συμβαίνει... 

Αυτό για τό ὁποίο υπάρχει δυσκολία διευκρινίσεως είναι η πρόθεση της ελληνικής Κυβερνήσεως (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) να δεσμευθεῖ ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στό μέλλον Έλληνας ἀξιωματοῦχος ή ακόμη και ιδιωτικές οργανώσεις τον ιστορικό όρο «Βόρειος Ήπειρος», επειδή κατά την κυβέρνηση Ράμα αποπνέει...ελληνικό αλυτρωτισμό.

Οι Αλβανοί θέτουν ως όρο απαράβατο την εγκατάλειψη του όρου Βόρεια Ήπειρος, προκειμένου να αποσύρουν και αυτοί τις αλυτρωτικές αναφορές τους γιά την Τσαμουριά από τις οποίες βρίθουν τα σχολικά βιβλία τους. Βιβλία πού εμφανίζουν σέ κάποιες περιπτώσεις τά σύνορα τῆς Ἀλβανίας νά φθάνουν μέχρι καί τήν Πρέβεζα!!!

Βεβαίως, έχει ενδιαφέρον η ελληνική Κυβέρνηση να δέχεται ότι τό όνομα «Βόρειος Μακεδονία» δεν είναι αλυτρωτικό, αλλά περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, και ἀπό τήν άλλη, τήν ίδια στιγμή, να δέχεται ότι μία άλλη «Βόρειος», η Βόρειος Ήπειρος, σηματοδοτεί αλυτρωτισμό και πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο του επισήμου τομέα της.

Σημειωτέον ότι στο παρελθόν (2013) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάς μπορεί να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, που ενδιαφέρει πολύ την Αλβανία, και σε αντάλλαγμα να λάβει την αναγνώριση καθεστώτος αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου εντός επικρατείας.

Εφόσον η Ελλάδα αποδεχθεί αυτά που ετοιμάζεται να αποδεχθεί, υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να βρεθούμε μπροστά σε διεκδικήσεις που θα προκαλέσουν σοκ και δέος από τους Τσάμηδες και θα είναι αναλόγου υφής αυτής με την ΠΓΔΜ.

Είπαμε, μόλις μάθανε  Αλβανοί και λοιποί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα στην εξωτερική πολιτική, έπεσαν και αυτοί μετά τους Σκοπιανούς με τα μούτρα για να κερδίσουν ότι προλάβουν...

πηγη

Δημοφιλείς αναρτήσεις